Romeo og Julie - Lørdag 12/12 - 2020 - 15.00 - Vendsyssel Teater

Egentlig var man på Vendsyssel teater ved at aflyse forestillingen, men idag fik vi besked på at den var tilbage på plakaten igen.

Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser op hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede arrangeret, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Knive blinker, trusler bliver til drab – og forsvar bliver til hævn midt i kærligheden. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

En aften med nissebandens fædre - Torsdag 3/12 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

Flemming Jensen og Hans Dal fortæller historier og baggrunde for tilblivelsen af de julekalendere, der efterhånden er blevet kult. Flemming som forfatteren og som "Lunte" -- Hans som komponisten og A38.

Der vil endvidere blive sunget en del af sangene, men det skal ikke være Flemmings sangstemme, der afskrækker publikum fra at komme. Øvelse gør jo mester- og Hans kender I fra mange koncerter i Skagen.
Det kan risikere at blive en lidt morsom aften.

Sal: Skagen Kirke 
Unummererede siddepladser.
Billetter købes ved indgangen.
Entre: 100 kr. - medlemmer
           200 kr - ikke medlemmer

Dissing og Las - 18/7 2020 19.30 - Skagen Kirke

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de for et par år siden valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, beviste de øjeblikkeligt, at de tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. Med de to album ’Lige Præcis’ (2008) og ’Balladen med Bartof’(2010) i bagagen har Las Nissen samt brødrene Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet sin helt egen lyd og musikalske univers.
Dissing-familiens nye generation har med deres to udgivelser allerede høstet masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark. Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd, men med fornyede kræfter har de sat ind, og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

Kristian Riisager, pianist - 23/6 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

I anledning af 250 året for Beethovens fødsel giver den unge pianist, Kristian Riisager koncert med et rent Beethoven program. Koncerten vil bl.a. indeholde Beethovens Eroica variationer og hans klaversonate, Appassionata. 

Trods sin unge alder har Kristian Riisager allerede spillet et stort antal koncerter i ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester. Senest har han været pa° turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har Kristian Riisager optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med det georgiske Kutaisi State Symphony Orchestra under ledelse af Revaz Javakhishvili, og han har spillet en solo-recital i Musikinstrumenten Museum Berlin.

Nu kommer Kristian Riisager så på Sankt Hans-dagen til Skagen kirke, med et program der især markerer 250-året for Ludwig van Beethoven.

Kristian Riisagers fokusere på en skelsættende periode i Beethovens liv.

 

Mira, strygekvartet - 26/2 - 2020 -19.30 - Skagen Kirke

Mira kvartetten fejrer Beethoven.
Mira Kvartetten glæder sig til at fejre 250 året for Ludwig van Beethovens fødsel i 2020. Hans forrygende strygekvartetter, som spænder lige fra de tidlige klassiske til de mere grænsesøgende sene kvartetter, fremstår som noget helt særligt i kammermusikkens historie.

Vi har sammensat nogle koncertprogrammer med fokus på forskelligheder og rigdomme i Beethovens strygekvartetter, og vi håber at vores forslag vil vække jeres interesse.  

At fejre den store mester som Beethoven er, gør 2020 til et specielt år, og at Mira Kvartetten kan markere sit 20 års jubilæum i samme sæson, gør ikke året mindre festligt!
 
Vi håber, at I får lyst til at fejre de glædelige begivenheder sammen med os ved at lave en Beethoven-festkoncert med et af de foreslåede programmer.

Søren Rastologi og Martin Quist Hansen (piano) - 14/8 2019 19.30 - Skagen Kirke

Nu er det tid for den sidste sommerkoncert i Skagen Kirke.

Onsdag 14. august kl. 19.30 har Skagen Musik- og Teaterforening engageret et par danske pianister, Martin Quist Hansen og Søren Rastogi.

Det er to af landets mest profilerede koncertpianister, som sammen spiller mesterværker fra et lidt overset hjørne af det klassiske musikrepertoire, nemlig klavermusik for fire hænder.

I begyndelsen af 1800-tallet komponerede både Beethoven og Schubert mange værker for klaver, og Beethovens symfonier blev såmænd også transskriberet for 4-hændigt klaver.

Schubert skrev værker med et sådant omfang, at de næppe kunne spilles af én pianist alene, så det var nødvendigt med fire hænder og to pianister.

Det gælder blandt andet for Schuberts store Fantasi i f-mol, som er første nummer ved koncerten efterfulgt af to andre af Schuberts klaverkompositioner, som kræver mere end to hænder.

Til den sidste del af koncerten har Martin Quist Hansen og Søren Rastogi valgt Claude Debussy’s 6 ”Épigraphes antiques” og Johannes Brahms Ungarske Danse.

 

Dissing&Las - Lørdag 8/6 2019 19.30 - Skagen Kirke

Dissing & Las inviterer til en aften, hvor sange og historier fører publikum ud i en fantasifuld version af et liv med Bob Dylan, og hvor han og hans musik kommer under kærlig behandling. Bob Dylans musik har altid været en stor kilde til inspiration for trioen; men Dissing & Las efterligner eller kopierer ikke - de fortolker! De tre vokaler giver Dylans sange den variation, de kræver, og trioens indbyrdes forståelse og den smidige timing, der præger musikken, er i særklasse efter mere end 20 år på landevejen.

Koncerten finders sted i Skagen Kirke lørdag den 8. juni kl. 19.30. Billetter købes ved indgangen. Pris 150 kr. Medlemmer 100 kr.

 

Filip Michalak - 11/8 2019 - Skagen Kirke

Stor koncertoplevelse i vente

Den unge stjernepianist Filip Michalak gæster på søndag Skagen.

Skagen Musik- og Teaterforening har inviteret ham til at give koncert om aftenen i Skagen Kirke.

Filip Michalak er opvokset i Aalborg.

Meget tidligt stod det klart at her er et af de helt store klavertalenter.

Siden han var helt lille har han elsket at sidde ved klaveret og øve sig.

Han har gennem sine teenageår deltaget i utallige konkurrencer og er blevet prisvinder i de fleste f.eks Steinway klaver festival og Nordjyllands Talentkonkurrence.

Han er uddannet fra Det kongelige Musikkonservatorium i København med afstikker til Ingesund Musikhögskola og efter kandidateksamen solistklasse studier på Royal Northern College of Music i Manchester.

Han vandt ”Chopin” konkurrencen samme sted i 2019.

Han er tilknyttet ”The Keyboard Chritable Trust i London” og de har sendt ham til koncerter i både London og Frankfurt.

Han er allerede nu velbevandret på de europæiske scener og forude i kalenderen ligger aftaler med orkestre i 2020 både i England og Kina. I Skagen vil Filip spille 2 Nochturner af Chopin, Et impromptus af Schubert samt musik af Liszt. Det er en smuk ung musiker med en skøn musikalitet, som gæster byen.

Glitch - danmarkspremiere - Lørdag 12/9 2015 20.00 - Kappelborg

Med Danmarkspremiere i Skagen har du nu muligheden for at opleve den svenske performer Johan Wellton i hans mest avancerede og overdådige forestilling nogensinde. 
Med specielle effekternaturfænomener og teknikkens kunst kaster han sig ud i et nyt og uudforsket eventyr. Al opfindsomhed og eksperimenterende nysgerrighed bliver rammen om en historie, der omhandler vore drømme, håb og fortvivlelse. Hvor langt er vi villige til at gå for at blive elsket? For at forstå os selv? For at finde en kontekst og en mening med livet.

Se en af verdens bedste jonglører i et avanceret og kompleks show om noget så simpelt som selve livet.

"Jeg ønsker at fortælle historien om at give et helt liv for at skabe en 10 minutter lang forestilling. Hvad driver et menneske til noget sådant? Jeg ønsker at smække min fornemmelse for ren underholdning sammen med en rå, sand historie fra hjertet af min menneskelighed. Og så sætte ild til det hele." 
Siger Johan Wellton selv om baggrunden forestillingen.

Få sved på panden her;
###YOUTUBEVIDEO###

Carl Nielsen koncert - 1/7 2018 19.30 - Skagen Kirke

Søndag den 1. juli kl. 19.30 er der koncert i Skagen kirke med Carl Nielsen-sange fremført af Henriette Nederby, sopran, og Jens Søndergaard, baryton, akkompagneret af pianisten Anita Samsing. Arrangeret af Skagen Musik- og Teaterforening

Carl Nielsen var en fremragende og nyskabende komponist, og samtidig en begavet skribent, hvilket klart fremgår af publicerede artikler og mange breve. Carl Nielsen skriver sig i et levende sprog ind under huden på sine læsere og lyttere, og taler med relevans, nærvær og inspiration også til os i dag.

Ligesom Carl Nielsen var en anerkendt komponist og musiker, var hans hustru Anne Marie Carl Nielsen en meget anerkendt billedhugger. De rejste meget, ofte hver for sig, så de havde grund til og behov for at skrive breve til hinanden – breve som er bevaret og udgivet i 12 bind!

Søndag aften vil sopran Henriette Nederby og baryton Jens Søndergaard akkompagneret af Anita Samsing give en koncert med sange af Carl Nielsen vekslende med oplæsning fra ægteparrets brevveksling, og desuden nogle solo-klaverværker.

Der er billetsalg i kirken – når dørene åbnes kl. 19

Anita Samsing piano - 12/7 2018 - Skagen Kirke

Anita Samsing piano samt Lone rasmussen og Morten Frank Lassen. Lieder af Schumann, Schubert, Beethoven og Mozart samt klavermusik af Johannes Brahms.

Den Unikke Trio - 30/8 2017 19.30 - Skagen Kirke

Onsdag d. 30. august kl.19.30, besøger Den Unikke Trio Skagen kirke med deres stemningsfulde og glade sensommerrepertoire. Koncerten er arrangeret af Skagen Musik-og Teaterforening.Den Unikke Trio består af Tina Siel, en af landets absolut bedste sangerinder, er kendt for sin fløjlsbløde stemme, skønne fortolkninger af salmer og sange samt sit altid gode humør. Tine Lilholt er kendt fra sine mange år i Lars Lilholt band. Tine spiller både fløjter og er et geni til at finde ind i fløjtens og musikkens sjæl med sine flotte improvisationer. Tine vil ligeledes ved denne koncert spille harpe, som hun nu mestrer og vil akkompagnere på dette svære instrument. Pigerne vil blive professionelt understøttet af pianist Knud-Erik Thrane, som med sin indføling og smukke harmonier vil fuldende trioens ramme for en meget hyggelig og festlige koncert.Koncerten varer ca. 70 minutter. Koncerten vil sige farvel til sommeren og byde efteråret velkommen med både kendte og ukendte sange og salmer samt smukke ballader. Der vil også være instrumentale numre og blive lagt op til fællessange med skønne sensommersange og salmer.Trioen har arbejdet sammen i 14 år, og de har alle steder trukket fulde huse samt overrasket med den energi, udstråling, nærvær og musikalitet, som er opstået i kombinationen af disse tre professionelle musikere.Billetter kan købes ved indgangen og koster kr. 150,- og kr. 100,- for medlemmer af Skagen Musik-og teaterforening

Pagten - tirsdag 25/11 2014 19.30 - Kappelborg

Thorkild Bjørnvig og Karen Blixen indgår en uløselig pagt

"Som en majestætisk rovfugl sidder hun i stævnen og vogter, Blixen med det rugende mørke blik. Hun har kloen i digterspiren Bjørnvig - og i alle os andre om bord. Ingen kan undslippe." 
Monna Dithmer, Politiken ****


Skagen Musik- & Teaterforening og Det Flydende Teater præsenterer nu den anmelderroste musikdramatiske forestilling Pagten på Kulturhus Kappelborg.

Vinteren 1948 møder Thorkild Bjørnvig for første gang Karen Blixen. De indgår en uopløselig pagt. En pagt, der får forklædninger til at falde og ansigter til at træde frem. En pagt, der giver sjælen flyvende medvind. En pagt, der flyder direkte mod stormen. Imens glider digterierne som rindende vand i deres årer, og deres ord smelter sammen i et smukt bølgende landskab af flydende blæk.

Oplev Lars Junggreen i hans fantastiske fortolkning af Karen Blixen, der giver helt nye dimensioner til den ellers så portrætterde Baronesse. Gennem timers maskearbejde forvandles Junggreen til Baronessen og får hende til at leve igen. Som kvinde i en tid, hvor kunsten domineredes af mænd, antog Blixen en stærk maskulinitet, der forførte mændene omkring hende og forfærdede deres kvinder. Derfor faldt valget på Lars Junggreen til at fortolke den store forfatter. 

"For Lars Junggren synes rollen som Karen Blixen at være kronen på værket i en fornem skuespillerkarriere, og enhver snak om hvorfor Blixen skal spilles af en mand, forekommer totalt overflødig" 
***** (CPHCulture) 

Foruden forestillingens trekants drama mellem Blixen, Bjørnvig og hans kone så er forestillingen akkompagneret af tre sangere der sideløbende med fortællingen fortolker Blixen og Bjørnvigs værker i det smukkeste acapella univers.

"Astrid Vang-Pedersen har skrevet den smukkeste, firestemmige korsang over Bjørnvigs digte og passager fra Blixens fortællinger." 
Anne Middelboe Christensen - Dagbladet Information  


Forestillingens varighed: 1 time og 15 minutter
Nummererede pladser.
Billetter købes på www.skagenbilletten.dk, Skagen Turistbureau, Skagens Bibliotek samt billettlf. 7020 2096. 

 

79'Fjorden - 12/2 2014 19.30 - Kappelborg

Det er totalteater for alle sanser, når Skagen Musik- og Teaterforening byder indenfor med succesforestillingen 79’Fjorden, der har turneret i Europa, Mellemøsten og USA, og nu er klar til endnu en sæson i Danmark. Familieforestillingen opføres af Teatret OM, og er inspireret af Danmark-Ekspeditionen til Nordøstgrønland i årene 1906-1908.

I en mega-iglo, der rummer både publikum og skuespillere, fortælles den dramatiske historie om Mylius-Erichsens skæbnesvangre ekspedition. Året er 1906 og en af Danmarks vigtigste ekspeditioner rejser mod det kolde og mystiske nordøst Grønland. Opgaven er at kortlægge endnu ukendte punkter i området. Ekspeditionen blev en katastrofe. To hold blev sendt fra skibet ud i kulden for at finde og definere punkter til en kortlægning. Kun det ene hold vendte tilbage. Det andet, som bestod af Niels Peter Høeg-Hagen, Jørgen Brønlund og ikke mindst den samlede ekspeditions leder, Ludvig Mylius-Erichsen, blev fanget af den grønlandske sommer.

Mylius havde vist sig som en fænomenal fundraiser til den eventyrlige ekspedition, men på isen rakte lederskabet kun til katastrofale beslutninger. Resultatet blev døden under forhold, som siden har dannet grobund for myteskabelser. –Den ambitiøse ekspedition endte ved 79’Fjorden. Her blev liget af Jørgen Brønlund fundet i 1908 sammen med hans dagbog, som var skrevet på grønlandsk, dog med en sidste note på dansk. Noten er skrevet i telegramsprog og har siden været analyseret ret så kraftigt. Det fremgår ikke direkte, hvad der er hændt de tre mænd, men han er den sidste overlevende, og dette er hans definitive farvel. Dagbogen samt digte af Mylius-Erichsen er grundlaget for forestillingen.

Sal: Skagen Kultur- og Fritidscenter.
Billetter kan købes på www.skagenbilletten.dk.